Daržovės/ Aukso fondas/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Sūdytos skumbrės tartar’as

Sūdytos skumbrės tartar'as - bulviukose.lt

Reikės:

  • 1 šviežios skumbrės
  • Druskos
  • Cukraus

Tartar’ui:

  • Sūdytos skumbrės
  • Kaparėlių
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Alyvuogių aliejaus
  • Aitriosios paprikos
  • Pomidoro
  • Avokado
  • Krapų
  • Citrinos
  • Žiupsnelio rudojo cukraus

Gaminimo eiga:

Skumbres išdarinėkite, išfiliuokite, išrinkite ašakas, užberkite druskos ir cukraus mišiniu (2:1) ir palikite sūdytis šaldytuve per naktį. Filė nuplaukite nuo druskos pertekliaus, gerai nusausinkite ir supjaustykite kubeliais.

Avokadą supjautykite kubeliais ir apšlakstykite juos citrinos sultimis. Kaparėlius pasmulkinkite. Pomidorą nublanširuokite, nulupkite odelę, pašalinkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Aitriąją papriką ir krapus susmulkinkite.

Sumaišykite skumbrę su pomidorais, avokadais, kaparėliais, aitriąjąj parika, krapais, pipirais, cukrumi ir šlakeliu alyvuogių aliejaus. Išvardintus ingredientus dėkite pagal skonį.

(Šaltinis: idėja Forelle)

Sūdytos skumbrės tartar'as - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Odeta
    rugpjūčio 19, 2013 at 4:10 pm

    Aš iš skumbrės dažniausiai gaminu straganiną:) Bet manau, kad tartaras irgi būtų puiku:)

  • Reply
    Laura
    rugpjūčio 20, 2013 at 7:40 am

    Straganina pas mane irgi eilėje stovi 😉

  • Leave a Reply