Daržovės/ Kruopos, grūdai/ Mėsa/ Vaisiai, uogos

Jautienos troškinys su grikiais ir figomis

Jautienos troškinys su grikiais ir figomis - bulviukose.lt

Troškiniui reikės:

  • apie 2 kg jautienos troškinimui (naudojau mentę)
  • 3 svogūnai
  • 4 skiltelės česnako
  • 0,5 saliero gumbo
  • 2 morkos
  • Aliejaus kepimui
  • 8 džiovintos figos
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Žiupsnis džiovintų čiobrelių ir raudonėlių
  • 2 stiklinės brinkintų grikių (užpilkite grikius vandeniu ir palikite per naktį)
  • 2 šaukštai smulkintų petražolių.

Gaminimo eiga:

Figas užpilkite vandeniu, kad apsemtų, ir palaikykite kelias valandas.

Mėsą supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su aliejumi.

Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su aliejumi, baigiant kepti sudėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles.

Saliero gumbą ir morkas supjaustykite kubeliais ir taip pat pakepinkite su aliejumi.

Į puodą sudėkite mėsą, daržoves, pasmulkintas figas, druską, pipirus, žoleles. Užpilkite nuo figų likusiu vandeniu ir troškinkite ant silpnos ugnies 1,5-2 valandas arba, kol mėsa suminkštės. Man su greitpuodžiu užtruko 30 minučių. Sudėkite grikius ir maišydami pavirkite dar apie 10 minučių. Sudėkite petražoles.

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Odeta
    lapkričio 19, 2013 at 6:31 pm

    Kvepia labai naminiai ir sočiai:)

  • Reply
    Laura
    lapkričio 19, 2013 at 7:05 pm

    Troškinys šiaip lengvutis 😉

  • Leave a Reply