Padažai, pagardai, užtepai/ Pieno produktai

Sūdytas varškės sūris. Za’atar receptas

Sūdytas varškės sūris. Za'atar receptas - bulviukose.lt

Sūdymui reikės:

  • 1 varškės sūris (taip pat galite naudoti saldaus pieno sūrį)
  • 1 l vandens
  • 1,5 šaukšto druskos

Marinavimui:

  • Alyvuogių aliejaus
  • Mėgiamų prieskoninių žolelių ar prieskonių

Gaminimo eiga:

Druską suberkite į  vandenį ir gerai išmaišykite. Sūrį supjaustykite kubeliais, užpilkite vandeniu su druska ir palaikykite šaldytuve parą laiko. Sūrumą galite reguliuoti pagal skonį, jei mėgstate sūriau, dėkite daugiau druskos arba atvirkščiai.

Vandenį nupilkite, sūrio kubelius sumaišykite su prieskoniais, užpilkite aliejumi ir dėkite į šaldytuvą. Valgykite po 2 parų.

P.S. Labai mėgstu taip paruoštą sūrį, ypač su Za’atar prieskoniais. Sūrį naudoju sumuštiniams, salotoms, kepiniams, įdarams. Za’atar prieskonių galite nusipirkti arba pasigaminti patys. Šie prieskoniai puikiai tinka vištienos, žuvies, daržovių, kiaušinių patiekalams. Galite paskaninti duonos arba nesaldžių pyragų tešlas.

Za’atar:

  • 2 šaukštai malto žagrenio
  • 2 šaukštai džiovinto čiobrelio
  • 1 šaukštas skrudintų sezamo sėklų
  • 2 šaukštai džiovinto mairūno
  • 1 šaukštelis druskos

Viską sumalkite. Laikykite šaltai.

(Šaltinis: Žaidimų aikštelė)

Kažkada gamintos salotos su sūdytu sūriu.

Sūdytas varškės sūris. Za'atar receptas - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

3 Comments

  • Reply
    » Blog Archive » Burokėlio, sūrio ir saulėgrąžų daigų sluoksniuotis - bulviukose.lt – pagaminta namuose!
    vasario 18, 2014 at 5:21 pm

    […] 2 šaukštai sūdyto ir aliejuje su žolelėmis marinuoto sūrio […]

  • Reply
    » Blog Archive » Arbūzo ir sūdyto sūrio salotos - bulviukose.lt – pagaminta namuose!
    gegužės 30, 2014 at 1:38 pm

    […] Sūdyto sūrio (be prieskonių) […]

  • Reply
    » Blog Archive » Voveraičių ir ožkos sūrio tarta - bulviukose.lt – pagaminta namuose!
    liepos 11, 2014 at 11:30 am

    […] P.S. Vietoj ožkos sūrio išbandykite sūdyta marinuotą varškės sūrį. […]

  • Leave a Reply