Mėsa/ Vaisiai, uogos

Vištiena kepta su žolelėmis, apelsinais ir citrinomis

Vištiena kepta su žolelėmis, apelsinais ir citrinomis - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2 vištos ketvirčiai (galite naudoti ir kitas dalis, jeigu patinka)
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 smulkintos skiltelės česnako
  • 1 šaukštelis rudojo cukraus
  • 1 citrina
  • 1 apelsinas
  • 1 šaukštas džiovintų žolelių mišinio (raudonėlio, baziliko, mairūno, rozmarino, šalavijo)
  • 0,5 šaukštelio paprikos miltelių
  • Žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 0,5 raudono svogūno pjaustyto plunksnelėmis

Gaminimo eiga:

Vištos ketvirčius pasmulkinkite.

Dubenėlyje sumaišykite aliejų, česnaką, cukrų, pusės apelsino ir pusės citrinos sultis (likusias puseles supjaustykite griežinėliais), džiovintas žoleles, druską ir prieskonius.

Įtrinkite mišiniu ketvirčius. Apdėkite apelsinų ir citrinų griežinėliais, svogūnais ir palikite marinuotis šaltai kelioms valandoms.

Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie valandą laiko arba kol iškeps.

(Šaltinis: čia)

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Asta
    sausio 24, 2014 at 7:25 am

    Kepėm vištieną pagal šį receptą ir mes visai neseniai – skanu! 🙂 Nors garnyrui prancūziškai paruoštos orkaitėje keptos bulvės tąkart pranoko vištieną 🙂

  • Reply
    Laura
    sausio 24, 2014 at 10:03 am

    Asta, sudomino bulvytės, gal galima smulkiau? 🙂

  • Leave a Reply