Saldumynai/ Vaisiai, uogos

Pieno drebučiai su žemuogėmis

Pieno drebučiai su žemuogėmis. Vasariškas desertas - bulviukose.lt

Drebučiams reikės:

  • 1 stiklinės šviežių žemuogių
  • 900 ml pieno
  • 100 ml vandens
  • 100 g cukraus
  • 1 vanilės ankšties
  • 25 g želatinos

Gaminimo eiga:

Pieną su cukrumi ir išilgai perpjauta vanilės ankštimi kaitinkit, kol užvirs. Puodą su pienu nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite pusvalandžiui pastovėti.

Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite, kad išbrinktų. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite vandens vonelėje.

Pieną perkoškite, supilkite želatiną ir gerai išmaišykite.

Pieną supilkite į indelius, ant viršaus išbarstykite žemuoges. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Šaltinis: R. Ničajienės knyga „Sezoninė virtuvė“

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply