Daržovės/ Aukso fondas/ Kruopos, grūdai/ Mėsa

Cukinija įdaryta kepenėlėmis ir polenta

Cukinija įdaryta kepenėlėmis ir polenta - bulviukose.lt

Reikės:

  • 1 peraugusios cukinijos
  • 1 didelio svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • 0,5 kg vištienos kepenėlių
  • 3 vidutinių pomidorų
  • Šviežių čiobrelių
  • 1 stiklinės virtos polentos
  • 1 kiaušinio
  • 1 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Aliejaus ir sviesto kepimui

Gaminimo eiga:

Cukiniją nulupkite, supjaustykite 1-2 cm storio griežinėliais, išpjaukite sėklas ir blanširuokite 1 minutę verdančiame vandenyje.

Smulkintus svogūnus ir česnaką pakepinkite su aliejaus ir sviesto mišiniu.

Nuvalytas kepenėlės pakepinkite su aliejaus ir sviesto mišiniu. Baigiant kepti įberkite druskos, pipirų, čiobrelių.

Pomidorus blanširuokite, nulupkite odeles, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Trumpai pakepinkite su sviestu.

Polentai užvirkite stiklinę vandens, pasūdykite, įberkite 3 šaukštus kukurūzų kruopų ir maišydami virkite, kol kruopos suminkštės. Įdėkite gabaliuką sviesto, 3 šaukštus kietojo sūrio, gerai išmaišykite.

Sumaišykite polentą, kepenėles, svogūnus, pomidorus. Įmaišykite plaktą kiaušinį.

Mase įdarykite cukinijas.

Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos cukinijas apibarstykite likusiu kietuoju sūriu.

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Lola
    rugsėjo 6, 2014 at 12:38 am

    Tik dabar atradau jūsų tinklalapį ir į akis iškart krito šis patiekalas, nes nuolat turime persugusių cukinijų 🙂 Noriu detalės pasiteiraut-ar kepenėlių niekaip nesmulkinat?

  • Reply
    Laura
    rugsėjo 7, 2014 at 7:46 pm

    Lola, truputį pasmulkinu 😉

  • Leave a Reply