Daržovės/ Aukso fondas/ Kiaušiniai/ Mėsa

Jautienos kepsnys su lapiniais kopūstais ir traiškytomis bulvytėmis

Jautienos kepsnys su lapiniais kopūstais ir bulvytėmis - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2 jautienos kepsnių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Kopūstams:

  • 2 stiklinių smulkintų lapinių kopūstų (tik lapų, lapkočių nenaudokite)
  • 3 griežinėliais pjaustytų skiltelių česnako
  • Gabaliuko viesto
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Balzamiko acto
  • 1 šaukšto goji uogų

Bulvytėms:

  • Nedidelių bulvyčių
  • Sviesto
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Aliejaus su trumais (arba smulkintų mėgiamų žolelių)

Gaminimo eiga:

Kepsnius dėkite (kepsniai turi būti kambario temperatūros) į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę.  Vieną pusę kepkite 2 minutes. Pabarstykite druska, pipirais. Apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Vėl pabarstykite druska, pipirais. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-2 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.

Bulvytes nuplaukite, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenė ir virkite, kol apvirs. Viduje jos turi likti šiek tiek kietos. Vandenį nukoškite, bulves nusausinkite, truputį atvėsinkite. Kiekvieną bulvytę patrėkškite šakute arba bulvių grūstuve. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardelę. Ant kiekvienos bulvės uždėkite po gabaliuką sviesto, pabarstykite pipirais. Bulvytes kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Iškepusias apšlakstykite aliejumi arba apibarstykite  žolelėmis.

Česnako skilteles pakepinkite su sviestu, sudėkite kopūstus ir goji uogas, įpilkite šlakelį vandens ir kepkite, kol kopūstai šiek tiek suminkštės ir skystis išgaruos. Baigiant kepti apšlakstykite balzamiko actu, paskaninkite druska, pipirais.

Padažui labai tiko skystai keptas kiaušinis 😉

Jums taip pat gali patikti

3 Comments

  • Reply
    Odeta
    rugsėjo 14, 2014 at 5:48 pm

    Matau pirkti lapinių kopūstų, bet neišdrįstu nei oirkti nei gaminti:) Prašau išsamiai parašyti ar verti jie dėmesio?:)

  • Reply
    Laura
    rugsėjo 14, 2014 at 6:03 pm

    Aišku verti, pradedant nuo to, kad kaip ir visi kopūstai jie pilni naudingų medžiagų, baigiant tuom, kad iš jų galima daryti traškučius, naudoti žalius salotoms,daryti tokius mini troškinukus, pesto ar net picas kepti 😉
    Įmetu visą lapinių kopūstų (angliškai – kale) receptų galybę http://www.tastespotting.com/search/kale/1

  • Reply
    Odeta
    rugsėjo 15, 2014 at 8:21 am

    Ačiū:) Išbandysiu:)

  • Leave a Reply