Daržovės/ Aukso fondas/ Grybai/ Kruopos, grūdai/ Pieno produktai

Bobausiai su ožkos sūriu ir kukurūzų kruopų koše

Bobausiai su ožkos sūriu ir kukurūzų kruopų koše - bulviukose.lt

Reikės:

  • 0,5 stiklinės kukurūzų kruopų
  • 0,5 l vandens
  • 1 šaukšto sviesto
  • 1 kupino šaukšto tarkuoto kietojo sūrio
  • Gabaliuko poro
  • Sviesto kepimui (naudoju lydytą)
  • 1 stiklinės virtų bobausių
  • 0,5 stiklinės grietinėlės
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Šviežių šalavijo ir raudonėlių lapelių
  • 2 šaukštų kreminio ožkos sūrio

Gaminimo eiga:

Polentai į verdantį pasūdytą vandenį supilkite kruopas. Virkite vis pamaišydami, kol kruopos išvirs. Baigiant virti sudėkite sviestą ir sūrį. Košę gerai išmaišykite.

Porą supjaustykite griežinėliais ir trumpai pakepinkite su sviestu.

Virtus bobausius kelias minutes kepinkite su sviestu, supilkite grietinėlę, paskaninkite druska, pipirais. Kepkite maišydami, kol grietinėlė užvirs. Baigiant kepti, sudėkite raudonėlio ir šalavijo lapelius. Sumaišykite porus su bobausiais.

Ožkos sūrį pabarstykite prieš patiekiant.

Kaip virti bobausius, rasite čia.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply