Daržovės/ Padažai, pagardai, užtepai/ Pieno produktai/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Šukutės su žaliųjų žirnelių pesto padažu

Šukutės su žaliųjų žirnelių pesto padažu - bulviukose.lt

Reikės:

  • 280 g žaliųjų žirnelių (gliaudytų)
  • 1 skiltelės česnako
  • 1/2 stiklinės tarkuoto parmezano arba kitokio kietojo sūrio
  • 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Šlakelio citrinos sulčių
  • Kelių mėtos arba baziliko lapelių
  • Šukučių
  • Aliejaus ir sviesto kepimui

Gaminimo eiga:

Žirnelius, česnaką, sūrį, aliejų, mėtos arba baziliko lapelius sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite. Labai nesmulkinkite, masė turi būti rupi. Pagardinkite žirnelių pesto citrinos sultimis, druska ir pipirais.

Šukutes nusausinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus ir sviesto mišinį, dėkite į jį šukutes ir apkepkite iš abiejų pusių po kelias minutes. Ilgai nekepkite, kad neperkeptų. Paskaninkite druska ir pipirais.

P.S. Žaliųjų žirnelių pesto galite naudoti kaip padažą vištienos, daržovių patiekalams arba tiesiog tepti ant duonos.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply