Daržovės/ Mėsa/ Padažai, pagardai, užtepai

Keptas „Ribeye“ kepsnys su rūkytos paprikos sviestu, baklažanais ir pomidorais

Keptas "Ribeye" kepsnys su baklažanais ir pomidorais - bulviukose.lt

Reikės:

  • 1 „Ribeye“ kepsnio (galite naudoti jautienos nugarinę arba išpjovą)
  • 3 skiltelių česnako
  • Alyvuogių aliejaus kepimui
  • Sviesto kepimui
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 2 griežinėlių rūkytos paprikos sviesto

Garnyrui:

  • 0,5 nedidelio baklažano
  • Alyvuogių aliejus
  • 1 pomidoro
  • 4 mažų pomidoriukų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 petražolės šakelės

Gaminimo eiga:

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite sutraiškytas česnako skilteles ir kepkite, kol jos apskrus, išimkite. Į keptuvę, kurioje kepė česnakai, dėkite kepsnį (turi būti kambario temperatūros), vieną pusę kepkite 2 minutes. Pabarstykite druska, pipirais. Apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Vėl pabarstykite druska, pipirais. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.

Baklažaną supjaustykite griežinėliais. Užberkite ant kiekvieno griežinėlio šiek tiek druskos ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Griežinėlius nuplaukite, nusausinkite, iš abiejų pusių aptepkite alyvuogių aliejumi, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, pabarstykite pipirais ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps.

Pasmulkintą pomidorą, pomidoriukus ir petražolės šakelę apkepkite keptuvėje, kurioje kepė kepsnys.

Keptas "Ribeye" kepsnys su baklažanais ir pomidorais - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply