Tradiciniai patiekalai/ Vaisiai, uogos

Šermukšninė saldžioji

Šermukšninė saldžioji. Ir gėrimas, ir vaistas - bulvukose.lt

Reikės:

  • Šermukšnių
  • Cukraus
  • Degtinės

Gaminimo eiga:

Gerai peršalusias šermukšnių uogas (rinktas po šalnų) iškepkite orkaitėje. Kepiau iki 110 °C įkaitintoje orkaitėje keletą valandų. Uogos neturi visiškai išdžiūti, stebėkite, kad nesudegtų. Supilkite keptas uogas į stiklainį sluoksniuojant su cukrumi. 80 g keptų uogų, sunaudojau 120 g cukraus. Užpildžius 3/4 stiklainio uogų su cukrumi, iki viršaus užpilkite degtine. Užsukite dangteliu. Laikykite šiltai 2 ar daugiau mėnesių, kol cukrus ištirps.

Antpilą nukoškite. Uogas suvalgykite, sunaudokite kepiniams arba pertrinkite, išspauskite sultis ir jas supylę į antpilą, išmaišyti.

P.S. Jei rinkote uogas prieš šalnas, pašaldykite jas šaldymo kameroje.

Šaltinis: knyga „Metai už stalo“

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply