Daržovės/ Padažai, pagardai, užtepai/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Silkė marinuota dūminio alaus acto marinate

Silkė marinuota dūminio alaus acto marinate - bulviukose.lt

Reikės:

  • 1 silkės su galva
  • 1 nedidelio svogūno
  • 1 lauro lapo
  • 2 juodųjų pipirų žirnelių
  • 1 kvepiančiojo pipiro žirnelio
  • 50 ml dūminio alaus acto
  • 100 ml vandens
  • 1 šaukštelio medaus

Gaminimo eiga:

Silkę išdarinėkite, supjaustykite juostelėmis. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Inde sluoksniuokite silkę su svogūnais ir prieskoniais. Šiltame vandenyje išmaišykite medų, supilkite alaus actą. Užpilkite marinatu silkę. Palaikykite šaldytuve per naktį.

P.S. Acto ir vandens santykį nustatykite pagal skonį, nes namuose pagamintas actas jis gali turėti skirtingą rūgštingumą.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply