Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Straganina

Straganina - bulviukose.lt

Reikės:

  • Šviežių skumbrių
  • Česnako
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Skumbres išfiliuokite. Pakapokite mėsą peiliu iki odos viena kryptimi, paskui kita kryptimi. Kapodami susmulkinsite likusias ašakas ir geriau įsigers prieskoniai. Gausiai užbarstykite filė smulkintais česnakais, paskaninkite druska, pipirais.

Kiekvieną filė, pradedant nuo uodegos, susukite į suktinuką. Standžiai įsukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldiklį. Taip pat galite 2 filė odomis į viršų suglausti, suspausti ir standžiai apvynioti maistine plėvele. Ragauti galima, kai žuvis visiškai sušąla.

Skumbrę taip pat galima paskaninti įvairiomis prieskoninėmis žolelėmis, rupiomis garstyčiomis.

Išimtą žuvį pjaukite plonomis riekelėmis ir valgykite su juoda duona patepta sviestu.

Šaltinis

Jums taip pat gali patikti

4 Comments

  • Reply
    Odeta
    spalio 4, 2015 at 5:30 pm

    As irgi visada sito gerio turiu saldiklyje 🙂

  • Reply
    Laura
    spalio 14, 2015 at 2:16 pm

    Netikėtiems svečiams arba naktipiečiams užkąsti labai tinka 😉

  • Reply
    Lina
    lapkričio 3, 2015 at 5:59 pm

    O tai taip išėmus iš šaldiklio ir valgyt ? Atšilusi neistyžta?

  • Reply
    Laura
    lapkričio 3, 2015 at 6:32 pm

    Straganina valgoma sušąlusi. Pjaukite sušąlusią žuvį plonomis riekelėms. Atšildyti negalima.

  • Leave a Reply