Daržovės/ Aukso fondas/ Vaisiai, uogos/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Kepta skumbrė su bruknių uogiene ir bulvių koše

Kepta skumbrė su bruknių uogiene ir bulvių koše - bulviukose.lt

Reikės:

  • 1 skumbrės
  • Druskos, maltų baltųjų pipirų
  • 2 šaukštų ruginių miltų
  • Sviesto kepimui (naudoju lydytą)
  • 2 šaukštų bruknių uogienės

Bulvių košei:

  • Bulvių
  • Sviesto
  • Grietinėlės
  • Druskos, maltų baltųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Skumbrę išfiliuokite. Pabarstykite druska, pipirais. Pamirkykite abi puses ruginiuose miltuose. Įkaitinkite keptuvėje sviestą, dėkite skumbrės filė odele į apačia ir kepkite, kol gražiai apskrus. Apverskite ir baikite kepti.

Bulves išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite, sugrūskite. Įmaišykite sviestą, grietinėlę, pipirus.

Patiekite skumbrę su bulvių koše ir bruknių uogiene.

Receptas švediškas. Jei norite originalaus recepto, vietoje skumbrės paieškokite Baltijos silkių (strimėlių).

Kepta skumbrė su bruknių uogiene ir bulvių koše1

Šaltinis

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply