Daržovės/ Kruopos, grūdai/ Mėsa

Triušienos dešrelės su sorų kruopų koše ir porų padažu

Triušienos dešrelės su sorų kruopų koše ir porų padažu - bulviukose.lt

Reikės:

  • 6 triušienos dešrelių (arba paukštienos dešrelių)

Sorų kruopų košei:

  • 3/4 stiklinės sorų kruopų
  • 2 stiklinių vandens
  • 4 saulėje džiovintų pomidorų
  • 5 Kalamata alyvuogių
  • 2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių lapelių
  • 1 šaukšto sviesto

Padažui:

  • 1 nedidelio poro
  • Lydyto sviesto kepimui
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 150 ml grietinėlės
  • 1 šaukšto kaparėlių

Gaminimo eiga:

Košei užvirkite vandenį, įdėkite druskos, suberkite vandeniu perplautas kruopas ir virkite ant vidutinės ugnies 10-15 minučių arba, kol kruopos taps minkštos. Saulėje džiovintus pomidorus susmulkinkite, alyvuoges supjaustykite griežinėliais. Įmaišykite į išvirusią košę pomidorus, alyvuoges, sūrį, petražoles ir sviestą.

Porus supjaustykite griežinėliais ir trumpai apkepkite su sviestu. Supilkite grietinėlę, paskaninkite druska, pipirais, sudėkite kaparėlius. Pavirkite padažą kelias minutes.

Dešreles iškepkite keptuvėje su lydytu sviestu.

Patiekite dešreles su sorų kruopų koše ir porų padažu.

Triušienos dešrelės su sorų kruopų koše ir porų padažu 1

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply