Daržovės/ Aukso fondas/ Kruopos, grūdai/ Mėsa/ Padažai, pagardai, užtepai/ Pieno produktai

Kiaulienos sprandinės kepsniukai su pankoliais, grikiais, svogūnėliais ir pelėsinio sūrio padažu

Kiaulienos kepsniukai su pelėsinio sūrio padažu - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2 kiaulienos sprandinės kepsniukų (lėkštėje kepsniukai padalinti pusiau)
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Garnyrui:

  • 0,5 stiklinės skrudintų grikių
  • 1 šaukštelio lydyto sviesto
  • 0,5 pankolio
  • Lydyto sviesto kepimui
  • 3 šalotinių svogūnėlių
  • 2 šaukštų klevų sulos sirupo

Padažui:

  • 70 ml grietinėlės
  • 1,5 šaukšto trupinto sūrio su mėlynuoju pelėsiu

Gaminimo eiga:

Kepsnelius dėkite ant įkaitintos sausos keptuvės ir vieną jų pusę kepkite apie 2 minutes, apverskite, pabarstykite druska, pipirais ir  vėl dvi minutes kepkite, po to apverskite, pabarstykite druska ir pipirais. Ugnį sumažinkite iki minimumo ir, kartais pavartydami, kepkite, kol iškeps.

Grikius išvirkite sūdytame vandenyje, pagardinkite šaukšteliu sviesto.

Išpjaukite pankolio šerdį, supjaustykite plonais griežinėliais ir kepkite keptuvėje su sviestu ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Pagardinkite druska.

Svogūnėlius nulupkite, perpjaukite išilgai pusiau, sėkite pjūviu žemyn į keptuvėje įkaitintą sviestą ir kepkite, kol gražiai apskrus. Apverskite, aplaistykite svogūnėlius klevų sulos sirupu, vėl apverskite ir kepkite, kol sirupas sutirštės.

Padažui sudėkite į grietinėlę sūrį ir užvirkite.

Kiaulienos sprandinės kepsniukai su grikiais, svoginėliais ir pelėsinio sūrio padažu

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply