Daržovės/ Aukso fondas/ Kiaušiniai/ Mėsa

Jautienos nugarinės tartar’as su keptomis bulvytėmis

Jautienos tartar'as su keptomis bulvytėmis - bulviukose.lt

Reikės:

  • 200 g brandintos jautienos nugarinės
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukštelio grūdėtų garstyčių
  • 1 šaukšto smulkinto mėlynojo svogūno
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelio Vorčesterio padažo
  • 1 šaukšto smulkintų gražgarsčių

Kiaušiniams:

  • 2 kiaušinių
  • Lydyto sviesto kepimui
  • Druskos

Bulvytėms:

  • Kelių nedidelių bulvių
  • Šlakelio aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Taip pat reikės:

  • 1 nedidelio rauginto arba marinuoto agurko

Gaminimo eiga:

Jautieną supjaustykite mažais kubeliais ir dar pakapokite peiliu. Sumaišykite mėsą su garstyčioms, svogūnais, aliejumi, Vorčesterio padažu, gražgarstėmis. Pagardinkite druska ir pipirais.

Bulves nuskuskite, supjaustykite skiltelėmis. Skilteles dubenyje sumaišykite su šlakeliu aliejaus, druska ir pipirais. Sudėkite skilteles į kepimo popieriumi išklotą skarda ir kepkite iki 180 °C įkatintoje orkaitėje, kol iškeps ir gražiai apskrus.

Agurką supjaustykite plonais griežinėliais.

Kiaušinius iškepkite keptuvėje su sviestu. Pagardinkite druska.

Patiekite jautienos tartar’ą su keptu kiaušiniu, raugintu agurku ir keptomis bulvytėmis.

Amgus jautienos kapotinis

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply