Daržovės/ Padažai, pagardai, užtepai/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Brokolių ir avižų salotos su menkių kepenėlėmis

Brokolių salotos su menkių kepenėlėmis - bulviukose.lt

Salotoms reikės:

  • 1 nedidelės brokolio galvutės
  • 0,5 stiklinės belukščių avižų
  • 2 saujų špinatų
  • 0,5 nedidelio mėlynojo svogūno
  • 1 skardinės konservuotų menkių kepenėlių

Padažui:

  • 6 šaukštų šalto spaudimo aliejaus
  • 4 šaukštų citrinos sulčių
  • 1 šaukštelio kreminių garstyčių
  • 1 šaukštelio rupių garstyčių
  • 2 šaukštų sojos padažo
  • 2 šaukštų smulkintų krapų

Gaminimo eiga:

Avižas užpilkite vandeniu ir palikite mirkti 4-5 valandas. Prieš užpilant avižas, peržiūrėkit ar nėra įsimaišę avižų su lukštais, jei rasite, išrinkite. Išmirkusias avižas perplaukite, užpilkite vandeniu, įberkite druskos ir virkite 20-30 minučių arba, kol suminkštės. Išvirusias, nukoškite, perplaukite šaltu vandeniu ir sumaišykite su šaukštelių aliejaus ir druska.

Brokolį išskirstykite žiedynais. Dėkite žiedynus į verdantį sūdytą vandenį, nuo užvirimo pavirkite 10 sekundžių, nukoškite ir perplaukite šaltu vandeniu.

Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais arba plunksnelėmis.

Padažui skirtus produktus sumaišykite.

Sumaišykite brokolius, avižas, špinatus, svogūnus. Dėkite salotas į lėkštę, ant jų sudėkite menkių kepenėles, užpilkite padažą.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply