Daržovės/ Aukso fondas/ Mėsa/ Vaisiai, uogos

Kepta vištos krūtinėlė su balandūnėmis, patisonais ir šilauogėmis

Kepta vištos krūtinėlė su balandūnėmis - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2 vištos krūtinėlės puselių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Alyvuogių aliejaus šlakelio
  • 1 smulkintos skiltelės česnako
  • 0,5 šaukšto smulkintų šalavijų lapelių
  • 0,5 šaukšto čiobrelių lapelių

Garnyrui reikės:

  • 2 saujų balandūnių lapų (galite keisti špinatais)
  • 2 skiltelių česnako
  • Kelių mažų patisoniukų
  • 2 saujelių šilauogių
  • Lydyto sviesto kepimui
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Padažui:

  • 1 šaukšto lydyto sviesto
  • Šlakelio citrinos sulčių
  • 1 šaukštelio medaus

Gaminimo eiga:

Aliejų sumaišykite su druska, pipirais, česnaku, žolelėmis. Įtrinkite mišiniu krūtinėles. Palikite marinuotis kelioms valandoms. Krūtinėles apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir baikite kepti. Užtruks apie 10 minučių. Ar tikrai krūtinėlė iškepusi, galite patikrinti įsmeigus medinį pagaliuką į storiausią vietą – turi bėgti skaidrios sultys. Arba apkepkite keptuvėje vieną krūtinėlių pusę, apverskite, sumažinkite kaitrą iki minimumo, uždenkite dangčiu ir kepkite, kol iškeps. Ar tikrai iškepusi, galite patikrinti įsmeigus medinį pagaliuką į storiausią vietą –  turi bėgti skaidrios sultys.

Patisoniukus perpjaukite pusiau ir apkepkite keptuvėje su sviestu. Baigiant kept, sudėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles. Kai skiltelės suminkštės, sudėkite balandūnių lapus ir kepkite, kol apvys. Pagardinkite daržoves druska ir pipirais.

Padažiukui skirtus produktus sudėkite į puodelį ir pašildykite.

Šilauoges pašildykite keptuvėje, kurioje kepė vištiena.

Patiekite vištieną su garnyru, palaistykite ją padažėliu.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply