Daržovės/ Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai/ Kiaušiniai/ Mėsa/ Padažai, pagardai, užtepai

Vytintos kiaulienos kepenys ir salotos su jomis

Kepenims reikės:

  • 450 g jūros druskos
  • 450 g cukraus
  • 1 kiaulės kepenų
  • Žiupsnio maltų juodųjų pipirų

Salotoms:

  • Vytintų kepenų plonai atpjautų griežinėlių
  • Lydyto sviesto kepimui
  • Gražgarsčių
  • Pankolio plonai pjausyto
  • Kaparėlių
  • Virtų kiaušinių
  • Medaus – garstyčių padažo

Gaminimo eiga:

Kepenis nuplaukite, nusausinkite. Druską sumaišykite su cukrumi. Į indą, supilkite pusę druskos ir cukraus mišinio, uždėkite ant viršaus kepenis. Kepenys turi laisvai padengti indo dugną. Ant kepenų supilkite likusį mišinį. Indą uždenkite dangčiu ir laikykite šaldytuve iki 2 savaičių.

Po 2 savaičių, kepenis ištraukite iš indo, gerai nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite pipirais, įvyniokite į švarų rankšluostėlį ar merlinį audinį ir pakabinę šiltoje vėdinamoje vietoje, vytinkite iki 3 savaičių. Praėjus savaitei nuo vytinimo pradžios ir toliau vytinant, vis tikrinkite kepenis ar labai nesukietėjo. Jei išsivytins iki akmens, neįpjausite.

Salotoms kepenų griežinėlius trumpai apkepkite keptuvėje su sviestu. Sukomponuokite lėkštėje salotas ir gražgarsčių, pankolių, kaparėlių, kiaušinių, keptų kepenų griežinėlių. Apliekite salotas padažu.

Vytintos kiaulienos kepenys - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply