Daržovės/ Aukso fondas/ Kiaušiniai/ Mėsa/ Sumuštiniai

Sumuštinis su jautienos tartar’u – Smørrebrød

Daniškas sumuštinis - Smørrebrød - bulviukose.lt

Smørrebrød – tradicinis daniškas sumuštinis, dažniausiai gaminamas ant ruginės apteptos sviestu duonos gausiai dedant įvairius mėsos, žuvies, jūros gėrybių ir sūrio produktus, derinant įvairius papildomus garnyrus. Šie sumuštiniai dažniausiai valgomi kaip pagrindinis patiekalas peiliu ir šakute.

Reikės:

  • 200 g jautienos nugarinės
  • 30 g mėlyno svogūno
  • 30 g saliero stiebo
  • 30 g alyvuogių aliejaus
  • 15 g sūdytų ančiuvių
  • 8 g petražolių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Taip pat reikės:

  • 2 ruginės duonos riekelių
  • Sviesto
  • 1 salotos lapo
  • 2 šviežių kiaušinių trynių
  • 1 šaukštelio krienų
  • Smulkintų svogūnų laiškų

Gaminimo eiga:

Jautienos nugarinę supjaustykite kubeliais. Svogūną, saliero stiebus ir ančiuvius supjaustykite mažais kubyčiais. Petražoles susmulkinkite. Įpylę aliejaus viską sumaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.

Duonos riekeles negailėdami aptepkite sviestu. Klokite po salotos lapelį. Ant viršaus kauburėliu sudėkite tartarą. Padarę tartare šulinėlius patupdykite kiaušinio trynius. Šalia trynių sudėkite krienus, trynius pagardinkite pipirais, pabarstykite svogūnų laiškais.

Daniškas sumuštinis - bulviukose.lt

Daniškas sumuštinis su jautienos tartaru - bulviukose.lt

Daniškas sumuštinis su tartaru - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply