Aukso fondas/ Sriubos

Tailandietiška sriuba su vištiena ir ryžių makaronais

Tailandietiška sriuba - bulviukose.lt

Pašliurpiam? 🙂

Reikės:

  • 1 skardinės kokosų pieno (400 g)
  • 1/4 stiklinės raudonojo kario pastos
  • 4 stiklinių vištienos sultinio
  • 400 g vištienos krūtinėlės
  • 1 stiklinės keptų arba virtų moliūgų tyrės (arba saldžiųjų bulvių)
  • 1/3 stiklinės riešutų sviesto
  • 1 šaukšto tamarindų pastos (arba 1/4 stiklinės laimų sulčių)
  • 2 šaukštų žuvų padažo
  • 2 šaukštų rudojo cukraus
  • 1/2 šaukštelio ciberžolės
  • 2 saujų džiovintų šitake grybų
  • 1 šiaudeliais pjaustytos raudonos paprikos
  • 180 g ryžių makaronų (rice noodles)
  • 2 stiklinių šparaginių pupelių (naudojau šaldytas)
  • 1/4 siklinės smulkintų kalendros lapelių
  • 1/4 stiklinės smulkintų skrudintų žemės riešutų
  • 1/2 stiklinės smulkintų svogūnų laiškų

Gaminimo eiga:

Grybus užmerkite ir mirkykite apie 6 valandas. Išmirkusius sujaustykite griežinėliais.

Atsidarę kokosų pieno skardinę, nuimkite kietąją kokosų pieno dalį, sudėkite į puodą ir pašildykite kartu su raudonojo kario pasta kol pradės burbuliuot.

Supilkite į puodą likusį kokosų pieną, vištienos sultinį, sudėkite į kelias dalis pasmulkintą vištienos krūtinėlę, moliūgų tyrę, žemės riešutų sviestą, tamarindų pastą, žuvų padažą, cukrų ir ciberžolę. Užvirkite, sumažinkite kaitrą ir virkite 15 – 20 minučių arba kol išvirs vištos krūtinėlė.

Išimkite iš sriubos išvirusią krūtinėlę ir šakutės pagalbą suplėšykite ją.

Sudėkite į sriubą, grybus, papriką, ryžių makaronus ir virkite 3 – 5 minutes, arba kol ryžių makaronai taps minkšti.

Sudėkite suplėšytą vištieną, šparagines pupeles, dar kartą užvirkite.

Patiekite sriubą su kalendra, svogūnų laiškais ir žemės riešutais.

Sriubos užteks 4 žmonėms 🙂

Recepto šaltinis

Tailandietiška sriuba su vištiena ir žemės riešutais - bulviukose.lt

Tailandietiškos sriubos receptas - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply