Daržovės/ Aukso fondas

Garuose virti baklažanai su rytietišku padažu

Tai vieni skaniausių mano gamintų baklažanų pagal daržovių, kai kas pasakytų ir saldumynų, dievo šefo Otto Lenghi receptą. Skanūs šilti ir šalti. Puikūs tiesiog kaip užkandis arba derinami prie absoliučiai visko: galima dėti į salotas, patiekti kaip šiltą garnyrą su mėsomis, žuvimi ar tiesiog su kruopomis ar makaronais 🙂

Reikės: 

  • 2 vidutinių baklažanų
  • 5 svogūnlaiškių stiebų
  • 1 šaukšto skrudintų sezamų sėklų

Padažui reikės:

  • 3 šaukštelių Mirin padažo (arba rudojo cukraus)
  • 1 šaukštelio skrudintų sezamų sėklų aliejaus
  • 2 šaukštelių sojos padažo
  • 3 šaukštelių ryžių acto
  • 2 šaukštelių tarkuoto imbiero
  • 1 smulkintos skiltelės česnako

Gaminimo eiga:

Baklažanus nulupkite, supjaustykite išilgai moteriško mažojo piršto storio griežinėliais. Sudėkite į garpuodį su jau verdančiu vandeniu, uždenkite ir virkite 30 minučių.

Išvirusius baklažanus perdėkite į kiaurasamti ir jame atvėsinkite. Tuo pačiu išvarės nereikalingas skystis.

Atvėsusius baklažanus supjaustykite ilgomis juostelėmis.

Padažui sumaišykite išvardintus ingredientus. Sumaišykite padažą su baklažanų juostelėmis, pagardinkite smulkintais svogūnų laiškais ir sezamų sėklomis. Palikite pasimarinuoti 10 minučių ir patiekite.

Garuose virti baklažanai - bulviukose.ltBaklažanai japoniškai - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply