Kepti įdaryti moliūgų žiedai grūdėta varške, sūriu ir žolelėmis. Puikus vasariškas užkandis.
Kepti įdaryti moliūgų žiedai:
- 10 moliūgų žiedų
- 1 indelio grūdėtos varškės
- Saujelės smulkintų žolelių mišinio (petražolių, krapų, laiškinio česnako ir pan.)
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Gabaliuko kietojo arba puskiečio sūrio (naudojau puskietį sūrį su bazilikais)
Tešlai:
- 2 kiaušinių
- Šlako balto sauso vyno
- Šlako vandens
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- Miltų
- Žiupsnelio druskos ir muskato riešuto
Gaminimo eiga:
Moliūgų žiedus gerai nuplaukite iš išorės ir vidaus. Ypač iš vidaus. Išimkite piestelę.
Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo. Trynį sumaišykite su vynu, vandeniu, aliejumi, miltais, druska ir muskato riešutu. Turi gautis tirštoka. Kiaušinio baltymą išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
Įdarui viską sumaišykite.
Atsargiai prikimškite įdaru moliūgų žiedus. Švelniai užspauskite ir užsukite žiedlapius, kad įdaras neišbėgtų. Man neužsisuko, tai surišau iš poro žaliosios dalies išpjautomis ir blanširuotomis juostelėmis.
Į nedidelį puodelį įpilkite kelis centimetrus nuo dugno aliejaus ir įkaitinkite.
Žiedus pamirkykite tešloje, dėkite į įkaitintą aliejuję ir kepkite atsargiai vartant, kol gražiai apskrus. Išgriebkite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
Valgėme su naminiu pomidorų padažu.
Jums taip pat gali patikti įdaryti cukinijų žiedai.
2 Comments
Aušra
2012-09-25 at 21:41O aš girdėjau, kad moliūgų žiedai ne tokie skanūs, kaip cukinijų. Nesu ragavusi nei tų, nei anų, bet jei pati sakai, kad nepameni, tai gal nelabai ir skiriasi? Ir iš vis, ar turi šie žiedai skonį, juk vis vien nemenkas tešlos sluoksnis viską uždengia..
Laura
2012-09-26 at 16:57Gal kiek lengvai salstelėje, su maža moliūgo užuomina.