Reikės:
- Braškių
- Gorgonzolos sūrio
- Degtinės
- Želatinos
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Perlinio cukraus
- Baziliko lapelių
Gaminimo eiga:
Braškes išskobkite. Į kiekvieną braškę įdėkite po mažą gabaliuką gorgonzolos sūrio.
Dalį išskobto braškių turinio (daug braškių nedėkite – bus „per silpna“ ) užpilkite degtine ir sutrinkite.
Želatiną užpilkite trupučiu vandens, išbrinkinkite ir pašildykite, kad ištirptų. Želatinos į degtinę dėkite tokiu santykiu, koks rekomenduojamas ant želatinos pakuotės (pvz.: 1 l skysčio reikia 40 g želatinos. Pasisverkite degtinę ir atitinkamai apsiskaičiuokite želatinos kiekį)
Maišydami supilkite ištirpintą želatiną į degtinę. Skystį supilkite į braškes. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Prieš patiekiant pabarstykite braškes šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir perliniu cukrumi. Patiekite baziliko lapeliais.
Nepadauginkite, labai skaniai valgosi 😉
2 Comments
Aušra
2013-05-24 at 20:29Skamba labai gerai ir viliojančiai 🙂
Laura
2013-05-24 at 21:52Ir darbo visai nedaug, ir norint nustebint, staigmena garantuota 😉