Reikės:
- Jautienos išpjovos
- Kaparėlių
- Pipirnės daigelių
- Smulkiai tarkuoto “Džiugo” sūrio
Padažui:
- 1 skiltelės česnako
- 1 ančiuvio filė
- 1 šaukšto ančiuvių aliejaus
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
- Alyvuogių aliejaus kelių šaukštų
- Šlakelio balzamiko acto
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Aš jautienos išpjovą apsikepiau iš visų pusių stipriai įkaitintoje keptuvėje. Kad lengviau pjaustytųsi, o pjaustyti patartina plonai, įdėkite kelioms valandoms į šaldiklį. Aš ją visai užsišaldžiau, bet tokiu atveju prireiks pjaustyklės pagalbos. Išdėliokite jautienos griežinėlius lėkštėje.
Padažui grūstuvėje sutrinkite česnaką, ančiuvio filė ir petražoles, supilkite aliejus, sudėkite prieskonius ir išmaišykite. Arba viską tiesiog susmulkinkite smulkintuvu.
Jautienos gabalėlius palaistykite padažu, sudėkite kaparėlius, paberkite sūrį ir pipirnės daigelius.
Valgykite su šviežia balta duona.
No Comments