Aukso fondas/ Kiaušiniai/ Mėsa

Kiaulių kojų ir kvietinio raugo duonos sumuštinis

Jei virsite kiaulių kojas patiekalams, pasilikite pusę kojytės ir sekantį rytą pasigaminsite karališkus pusryčius (2 asmenims) 🙂

Reikės:

  • 2 riekių kvietinio raugo duonos (sourgdough)
  • Česnakų confit (arba sviesto ir česnako skiltelės)
  • 2 kupinų šaukštų nukaulintos ir susmulkintos kiaulių kojų masės
  • Jūros druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Smulkintų svogūnų laiškų

Taip pat reikės:

  • Keptų kiaušinių
  • Mėgiamų salotų

Gaminimo eiga:

Jei naudosite česnakų confit. Keptuvėje įkaitinkite aliejų paimtą iš česnakų confit, dėkite duonos riekes ir gražiai apkepkite iš abiejų pusių. Įdėkite dar šalia pašilti 6 česnakų skilteles. Duoną išimkite, užtepkite pašildytas česnako skilteles.

Jei nenaudosite česnakų confit. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, dėkite duonos riekes ir gražiai apkepkite iš abiejų pusių. Paskrudintas riekeles įtrinkite česnako skiltele.

Atskirame puodelyje įpilkite šlakelį vandens, įdėkite confit aliejaus arba gabaliuką sviesto, sudėkite kiaulių kojas ir kaitinkite maišydami, kol kojų masė perkais.

Uždėkite ant paskrudintų duonos riekelių pašildytos kiaulių kojų masės, pabarstykite jūros druska, pipirais, smulkintais svogūnų laiškais. 

Patiekite sumuštinius su keptais kiaušiniais ir salotomis.

P.S. Išvirtas kiaulių kojas nukaulinkite kol jos dar šiltos. Lengviau nusikaulins.Sumuštinis su kiaulių kojomis ir kiaušiniu

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply