Salotoms reikės:
- 1 kg smulkintų pomidorų (be odelės) (reiks nublanširuot)
- 200 g plunksnelėmis arba kubeliais pjaustytų svogūnų
- 150 g griežinėliais arba kvadratėliais pjaustytų porų
- 30 g griežinėliais pjaustytų česnako skiltelių
- Alyvuogių aliejaus
- 100 g cukraus
- 2 šaukštų druskos
- 4 gvazdikėlių
- 0,5 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 0,5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
- Po šaukštą smulkintų baziliko ir krapų lapelių
- 2 šaukštų acto
Gaminimo eiga:
Svogūną, česnaką ir porą trumpai pakepinkite su aliejumi. Sudėkite likusius produktus (išskyrus) actą ir virkite 15 minučių ant vidutinės ugnies. Baigiant virt supilkite actą. Supilstykite į iškaitintus stiklainius, užsukite dezinfekuotais dangteliais ir apverskite. Palikite taip kol atvės.
(Šaltinis: čia)
No Comments