Reikės:
- Picos tešlos
- 150 ml grietinės
- 200 g Gorgonzolos sūrio
- Miško grybų (naudojai voveraites ir raudonviršius)
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 2 svogūnai
- Aliejaus ir sviesto kepimui
Gaminimo eiga:
Grybus pakepinkite su sviestu (didesnių grybų kepures kepkite supjaustytas griežinėliais). Kepimo metu pabarstykite druskos, pipirų.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir apkepkite su aliejaus ir sviesto mišiniu. Nekepkite labai ilgai, užteks, kad šiek tiek suminkštėtų.
Suformuokite iš tešlos picos padą ir ištepkite jį grietine. Užbarstykite sutrupinta Gorgonzola. Paskleiskite kepintus svogūnus, sudėkite grybus.
Kepkite iki 220C įkaitintoje orkaitėje kol iškeps.
3 Comments
Odeta
2012-09-09 at 17:54Išsikepiau baravykų ir aš. Šį savaitgalį pas mus karaliavo grūzdai. Prisiraugiau 5l, nežinau kai išsilaikys per žiemą, bet kuo toliau tuo labiau rauginti grybai mane žavi:))) Kaip pavyko mugėje?
Laura
2012-09-09 at 18:47Reikia tik vėsiai laikyti ir viskas bus tvarkoj.
Mugėj buvo nedaug žmonių, todėl nedaug pardavėm. Bet vistiek grįžom su pliusu ir dalyvavimo mugėj patirtim. Tai va, kaip pirmam kartui neblogai 🙂
inga
2012-09-09 at 20:20aš tos picos persivalgiau 🙂 Iš skanumo…