Picos tešlai reikės:
- 150 ml vandens
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio cukraus
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- apie 240 g kvietinių baltų miltų
- 50 g manų kruopų
- 1,5 šaukštelio sausų mielių
Pagrindui:
- Naminio pomidorų padažo
- Gabaliuko tarkuoto kietojo arba puskiečio sūrio
- Gabaliuko griežinėliais pjaustyto poro
- Gabaliuko griežinėliais pjaustytos karšto rūkymo šoninės
- 1 nedidelio pankolio
- 2 stiklinių mažų pievagrybių
- 2 šaukštų grietinės
- Žiupsnelio džiovinto čiobrelio
- Alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Tešlą išminkiau ir pakildinau duonkepėje.
Aliejumi pateptoje formoje suformavau picos padą. Patepiau pomidorų padažu, pabarsčiau sūriu. Sudėliojau porus ir šoninę.
Picą padalinau į 2 dalis ir dariau 2 būdais.
Pirmuoju būdu pusę pankolio supjausčiau plonais griežinėliais ir išdėliojau ant pirmosios pusės picos. Apibarsčiau pievagrybiais (jei jie dideli, reiks supjaustyti).
Antruoju būdu likusią pusę pankolio sutryniau smulkintuvu kartu su grietine. Ant antrosios pusės picos sudėjau pievagrybius, ant viršaus – grietinės-pankolio mišinį.
Abi puses pabarsčiau čiobreliais, apšlaksčiau alyvuogių aliejumi.
Kepiau iki 200° C įkaitintoje orkaitėje.
P. S. Man skanesnė buvo picos pusė su grietine. 😉 Būtų tikusios juodos alyvuogės.
No Comments