Daržovės/ Kimči - kimchi/ Aukso fondas/ Žuvis ir jūros gėrybės

Skumbrė sūdyta juodoje arbatoje – Bowl

Skaniai sūdyta skumbre

Skumbrė sūdyta juodoje arbatoje labai tinka į kompaniją rytietiškiems patiekalams. Skumbrė laba maistinga ir skani žuvis. Vertinama dėl sočiųjų ir polinesočiųjų riebalų, ypač Omega-3, rūgščių, baltymų ir vitaminų gausos.

Skumbrė sūdyta juodoje arbatoje matyt kažkurį laiką Lietuvoje buvo populiari, nes įvedus į google paieškos laukelį “skumbrė arbata” išmeta labai daug būtent šio sūdymo receptų.

Reikės:

  • 1 litro vandens
  • 3 šaukštų juodos arbatos
  • 3 šaukštų druskos
  • 3 šaukštų cukraus
  • 2 skumbrių

Taip pat reikės:

  • 200 g Udon makaronų (galite naudoti noodle, ryžius) (dvi porcijos)
  • Skrudintų sezamų sėklų aliejaus
  • Žuvų padažo
  • Sojos padažo
  • 2 nedidelių Bok choy kopūstėlių (galitei keisti pekino kopūstu)
  • 2 nedidelių trumpavaisių agurkų
  • 0,5 ropės (galite keisti daikono ridiku)
  • 1 nedidelės paprikos
  • 1 morkos
  • 2 mėlynojo kopūsto lapų (galite keisti baltuoju)
  • 2 šaukštų kimči (galite keisti laimo skiltelėmis)
  • 1 nori lapo (jūros dumblių)
  • 2 šaukštų skrudintų sezamų sėklų
  • 2 šaukštų smulkintų svogūnų laišku

Gaminimo eiga:

Iš pradžių pasiruoškite juodos arbatos sūrymą. Užvirkite vandenį, sudėkite arbatą ir palikite valandai uždengę, kad pritrauktų. Sudėkite druską, cukrų, gerai išmaišykite ir palikite atvėsti. Labai patogu sūrymą pasiruošti iš vakaro. Per naktį jis atvės, o ryte galėsit užmerkti skumbres.

Skumbrėms nupjaukite galvas, išvalykite vidurius. Užpilkite arbatos sūrymu, kuom nors užspauskite, kad nekiltų į paviršių ir padėkite į šaldytuvą 4 paroms. Aš sūdžiau skumbrės filė. Tuomet užteks 2 parų, nors labai skanu ir jau po pirmos, jaučiasi švelnus arbatos prieskonis.

Prieš valgant skumbrę, nulupkite odelę.

Paruoškite daržoves bowl’ui. Bok choy kopūstėlius pasmulkinkite, kopūstus, agurkus, paprikas, morkas, supjaustykite šiaudeliais. Ropę – plonais griežinėliais. Nori lapą sukarpykite plonomis juostelėmis.

Udon makaronus sudėkite į verdantį vandenį. Po 3 minučių išimkite, perplaukite po šaltu vandeniu.

Skumbrę (be odelės) supjaustykite griežinėliais.

Į dubenėlių dugną sudėkite virtus Udon makaronus, apšlakstykite juos žuvų padažu ir skrudintų ezamų sėklų aliejumi. Išmaišykite. Dubenėlio kraštuose sudėkite daržoves, kimči, nori lapus. Į vidurį įdėkite skumbrę, svogūnų laiškus. Apšlakstykite daržovės skrudintų sezamų sėklų aliejumi, sojos padažu. Pagardinkite viską skrudintomis sezamų sėklomis.

Skumbrė sūdyta juodoje arbatoje
Sūdyta skumbrėRecepto šaltinis

Daugiau sūdytos skumbrės receptų.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply