Žuvis ir jūros gėrybės

Strepečiai su čiobreliais. Sūdyti strepečiai

Keptas strepetys

Strepečiai su čiobreliais – turbūt paprasčiausias ir skaniausias būdas išsikepti strepetį.

Žuvis nuskuskite, išdarinėkite, pasūdykite, į pilvelius įdėkite po keletą stiebelių čiobrelių, pavoliokite miltuose ir iškepkite keptuvėje su sviestu arba aliejumi. Prieš patiekiant ant keptos žuvies užspauskite citrinos sulčių. Strepečiai su čiobreliais gali būti patiekiami su salotomis arba bulvių koše.

Strepečiai su čiobreliais

Strepečius galite ne tik kepti, bet ir sūdyti. Sūdytos strepečio mėsa nėra ypatinga skoniu, tačiau švelnia ir minkšta struktūra paperka.

Sūdymui strepečius nuskuskite, išdarinėkite, išpjaukite filė. Filė Apibarstykite druska, šiek tiek cukraus ir įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms. Strepečiai nedideli, tad kelių valandų šaldytuve tikrai pakaks. Prieš valgant nuplaukite, nusausinkite. 

Sūdytus strepečius naudokite sumuštiniams, salotoms, užkandžiams, prie kiaušinių patiekalų.
Sūdytas strepetys

Sekite bulviukose.lt Instagrame
Daugiau žuvies patiekalų

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply