Ežiuką kepiau savo krikšto mergaitės 2 metukų gimtadieniui. Recepto nerašysiu, nes labai paprasta. Kepiau paprasčiausią biskvitą ir pertepiau grietinėlės kremu į kurį dar įdejau bananų. Prieš sutepdama, biskvitą palaisčiau sirupu iš vandens ir medaus. Spygliai iš meduolinės tešlos.
Svarbiausia mergaitei patiko ir tortą kelis kartus kartojo 😉
19 Comments
Dalia
2012-10-26 at 08:45Koks simpatulka… 🙂 Gera mintis dėl spygliukų iš meduolinės – pasinaudosiu kada, jei nieko prieš 😉
Laura
2012-10-26 at 09:05Aišku nieko prieš 😉 …man spygliai iš kremo negražu, todėl tokiu dariau.
Viktorija
2012-10-26 at 09:06Superinis ežiukas! Mano mažoji, pamačius pasakė, kad jai būtinai tokio reikia gimtadieniui 🙂
Laura
2012-10-26 at 09:14Viktorija dėkui, smagu, kad ir mažajai patiko 😉
Vilma
2012-10-26 at 10:44Tikrai labai linksma idėja & puiki dovana vaikui! Noriu paklausti kaip darei ežiuko formą? Trafaretais naudojaisi? Dėkui 😉
Laura
2012-10-26 at 11:01Vilma, išsikepiau biskvitą per visą blėką ir išpjoviau iš akies, paskui su kremu lyginau. Galima pasidaryt ir trafaretus.
Forelle
2012-10-26 at 12:48Koks simpatiškas ežiukas!
Aš spygliukus iš šokolado gaminus, nors jau man atrodė, kad taip greičiau
oditele
2012-10-26 at 15:55fainuolis 🙂 apsidžiaugčiau ir aš tokį gavus :))))
Laura
2012-10-26 at 19:14Forelle, su meduoliniais spygliukais irgi greit susitvarkiau, tiesiog prasukau tešlos gabaliukus tarp delnų ir viskas 🙂
Oditėle, dėkui 😉
odeta
2012-10-26 at 19:28Laura ir aš noriu būti Tavo krikštodukra;))) Nuskinčiau keletą spyglių:)))
Laura
2012-10-27 at 06:37Odeta, jei nesi krikštyta, viską galima nesunkiai suorganizuoti 😀
delonghi kavos aparatai
2012-11-12 at 09:49Reikės su mažiukus nustebinti su tokiu ežiuku 😀
Asta
2012-12-06 at 18:22Labai graziai atrodo, noreciau dukrai gimtadieniui padaryti. Noreciau suzinoti spygliuku teslos recepta ir darymo procesa.
Laura
2012-12-07 at 10:09Asta,
Tešla:
200 g sviesto
3 kiaušinių trynių
1 kiaušinio
200 g cukraus
200 g grietinės (30 %)
200 g medaus
30 g kepimo miltelių
700-800 g miltų
po pusę a. š. maltų prieskonių: cinamono, gvazdikėlių, imbiero, kvapiųjų pipirų, muskatų
Sviestą išsukame su kiaušinio tryniais, kiaušiniu ir miltiniu cukrumi. Į grietinę supilame kepimo miltelius ir išmaišome. Grietinę supilame į išsuktą masę.
Medų pakaitiname su prieskoniais ir atvėsiname.
Iš visų tešlai skirtų produktų suminkome tešlą ir valandą palaikome šaldytuve.
P.S. Dariau ir mažesnės normos.Formavau paėmus į rankas gabaliuką tešlos ir tarp delnų išvoliojusi pagaliuką. Sėkmės! 😉
Asta
2012-12-07 at 18:10Aciu, Laura, kita savaite bandysiu. Gal dar ir turi patarimu kaip lengviau suformuoti pati eziuka, nes trafareto neturiu. Buciau dekinga.
Laura
2012-12-07 at 19:36Aš iš rankos išpjoviau biskvite vieną už kitą mažeses 4 lašo formas ir paskui pertepiau kremu. Apačioj dėjau didžiausią biskvito dalį, viršuje mažiausią. Paskui aptepiau kremu.
Rita
2013-01-05 at 10:24Labas, ežiukas superinis 🙂 bandysiu kitais metais dukrytei ,o snukutis kaip padarytas ?
Laura
2013-01-05 at 14:38Rita, dėkui 😉 Snukutį aptepiau tirpintu šokoladu.
Rita
2013-01-07 at 11:23Ačiū už idėją 🙂