Desertai

Biskvitinis tortas “Ežys”

Tortas "Ežys" - bulviukose.lt

Ežiuką kepiau savo krikšto mergaitės 2 metukų gimtadieniui. Recepto nerašysiu, nes labai paprasta. Kepiau paprasčiausią biskvitą ir pertepiau grietinėlės kremu į kurį dar įdejau bananų. Prieš sutepdama, biskvitą palaisčiau sirupu iš vandens ir medaus. Spygliai iš meduolinės tešlos.

Svarbiausia mergaitei patiko ir tortą kelis kartus kartojo 😉

Jums taip pat gali patikti

19 Comments

  • Reply
    Dalia
    2012-10-26 at 08:45

    Koks simpatulka… 🙂 Gera mintis dėl spygliukų iš meduolinės – pasinaudosiu kada, jei nieko prieš 😉

  • Reply
    Laura
    2012-10-26 at 09:05

    Aišku nieko prieš 😉 …man spygliai iš kremo negražu, todėl tokiu dariau.

  • Reply
    Viktorija
    2012-10-26 at 09:06

    Superinis ežiukas! Mano mažoji, pamačius pasakė, kad jai būtinai tokio reikia gimtadieniui 🙂

  • Reply
    Laura
    2012-10-26 at 09:14

    Viktorija dėkui, smagu, kad ir mažajai patiko 😉

  • Reply
    Vilma
    2012-10-26 at 10:44

    Tikrai labai linksma idėja & puiki dovana vaikui! Noriu paklausti kaip darei ežiuko formą? Trafaretais naudojaisi? Dėkui 😉

  • Reply
    Laura
    2012-10-26 at 11:01

    Vilma, išsikepiau biskvitą per visą blėką ir išpjoviau iš akies, paskui su kremu lyginau. Galima pasidaryt ir trafaretus.

  • Reply
    Forelle
    2012-10-26 at 12:48

    Koks simpatiškas ežiukas!
    Aš spygliukus iš šokolado gaminus, nors jau man atrodė, kad taip greičiau

  • Reply
    oditele
    2012-10-26 at 15:55

    fainuolis 🙂 apsidžiaugčiau ir aš tokį gavus :))))

  • Reply
    Laura
    2012-10-26 at 19:14

    Forelle, su meduoliniais spygliukais irgi greit susitvarkiau, tiesiog prasukau tešlos gabaliukus tarp delnų ir viskas 🙂
    Oditėle, dėkui 😉

  • Reply
    odeta
    2012-10-26 at 19:28

    Laura ir aš noriu būti Tavo krikštodukra;))) Nuskinčiau keletą spyglių:)))

  • Reply
    Laura
    2012-10-27 at 06:37

    Odeta, jei nesi krikštyta, viską galima nesunkiai suorganizuoti 😀

  • Reply
    delonghi kavos aparatai
    2012-11-12 at 09:49

    Reikės su mažiukus nustebinti su tokiu ežiuku 😀

  • Reply
    Asta
    2012-12-06 at 18:22

    Labai graziai atrodo, noreciau dukrai gimtadieniui padaryti. Noreciau suzinoti spygliuku teslos recepta ir darymo procesa.

  • Reply
    Laura
    2012-12-07 at 10:09

    Asta,
    Tešla:
    200 g sviesto
    3 kiaušinių trynių
    1 kiaušinio
    200 g cukraus
    200 g grietinės (30 %)
    200 g medaus
    30 g kepimo miltelių
    700-800 g miltų
    po pusę a. š. maltų prieskonių: cinamono, gvazdikėlių, imbiero, kvapiųjų pipirų, muskatų

    Sviestą išsukame su kiaušinio tryniais, kiaušiniu ir miltiniu cukrumi. Į grietinę supilame kepimo miltelius ir išmaišome. Grietinę supilame į išsuktą masę.
    Medų pakaitiname su prieskoniais ir atvėsiname.
    Iš visų tešlai skirtų produktų suminkome tešlą ir valandą palaikome šaldytuve.
    P.S. Dariau ir mažesnės normos.Formavau paėmus į rankas gabaliuką tešlos ir tarp delnų išvoliojusi pagaliuką. Sėkmės! 😉

  • Reply
    Asta
    2012-12-07 at 18:10

    Aciu, Laura, kita savaite bandysiu. Gal dar ir turi patarimu kaip lengviau suformuoti pati eziuka, nes trafareto neturiu. Buciau dekinga.

  • Reply
    Laura
    2012-12-07 at 19:36

    Aš iš rankos išpjoviau biskvite vieną už kitą mažeses 4 lašo formas ir paskui pertepiau kremu. Apačioj dėjau didžiausią biskvito dalį, viršuje mažiausią. Paskui aptepiau kremu.

  • Reply
    Rita
    2013-01-05 at 10:24

    Labas, ežiukas superinis 🙂 bandysiu kitais metais dukrytei ,o snukutis kaip padarytas ?

  • Reply
    Laura
    2013-01-05 at 14:38

    Rita, dėkui 😉 Snukutį aptepiau tirpintu šokoladu.

  • Reply
    Rita
    2013-01-07 at 11:23

    Ačiū už idėją 🙂

  • Leave a Reply