Receptai/ Duonos su mielėmis/ Duona/ Duonkepė/ Moliūgų sėklos

Trobos duona su miežiniais miltais

Trobos duona su miežiniais miltais

  • 260 ml vandens
  • 45 ml grietinėlės 35%
  • 400 g kvietinių baltų miltų
  • 115 g rupių miežinių miltų
  • 2 šaukšteliais rudojo cukraus
  • 2 šaukšteliai druskos
  • 1,5 šaukštelio sausų mielių
  • 2 šaukštai  moliūgų sėklų

Sudėkite produktus pagal duonkepės rekomendacijas (pagal Dough programą). Palikite, kad ji užmaišytų tešlą ir pakildintų. Kai tešla pakils, išimkite ją, perminkykite, skardoje suformuokite pailgą kepaliuką ir uždengę rankšluostėliu palikite ~40 minučių pakilti. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje kol iškeps.

P.S. Duona labai atitinka pavadinimą…tikra trobos duona…paprastutė, kaimiška….visai patiko miežinių miltų salstelėjimas. Idealu sumuštiniams.

(Šaltinis: Didžioji duonos ir kitų kepinių knyga)

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply