Cukinija įdaryta voveraitėmis

Cukinija įdaryta voveraitėmis

Reikės:

  • Kelių jaunų cukinijų
  • 2-3 stiklinių voveraičių
  • Gabaliuko sviesto
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Šviežio čiobrelio
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • Gabaliuko šoninės
  • 3 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
  • 2 šaukštų smulkintų skrudintų lazdyno riešutų
  • 0,5 stiklinės grietinėlės
  • 2 mocarelos kamuoliukų

Voveraites pakepinkite su sviestu. Kepkite, kol išgaruos kepimo metu susidariusios sultys. Įberkite druskos, pipirų, sudėkite čiobrelių lapelius.

Svogūną supjaustykite plunksnelėmis, česnaką – griežinėliais ir pakepinkite su sviestu.

Šoninę supjaustykite šiaudeliais ir lengvai pakepinkite.

Voveraites sumaišykite su kepintais svogūnais, šonine, sūriu, grietinėle, riešutais. Jei reikia, įdėkite dar druskos.

Cukinijas išskobkite, iš visų pusių aptepkite tirpintu sviestu arba aliejumi ir pripildykite įdaru.

Pridenkite folija arba kepimo popieriumi ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Nudenkite, ant viršaus sudėkite plėšytą mocarelos sūrį. Kepkite, kol sūris išsilydys.

Bookmark and Share

Parašykite atsiliepimą