Vištienos maltinukai su varške

Vištienos ir varškės maltinukai

Reikės:

  • 600 g maltos vištienos „Lapino puota“
  • 300 g riebios varškės
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1,5 šaukšto šviežių smulkintų petražolių
  • 1,5 šaukšto šviežių smulkintų krapų
  • 4 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukšto rupių garstyčių
  • 6 šaukštų džiūvėsėlių

Padažui:

  • 400 ml naturalaus jogurto
  • 2 skiltelių česnako
  • 4 saulėje džiovintų pomidorų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Taip pat reikės:

  • Riebalų kepimui
  • Miltų

Vištieną sumaišykite su varškę, kiaušiniais, džiūvėsėliais, žolelėmis, garstyčiomis. Paskaninkite druska, pipirais.

Padažui skirtus produktus sutrinkite smulkintuvu.

Šlapiomis rankomis formuokite iš vištienos masės plokščius nedidelius maltinukus, apvoliokite juos miltuose ir kepkite keptuvėje ant vidutinės kaitros su riebalais, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.

One comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *