Daržovės/ Receptai/ Avižinės/ Kalakutiena/ Paukštiena/ Kiaušiniai/ Sūriai/ Kruopos, grūdai/ Mėsa/ Pieno produktai/ Pomidorai

Kalakutienos kukuliai įdaryti varškės sūriu ir troškinti pomidorų padaže

Kalakutienos kukuliai įdaryti varškės sūriu

Kukuliams reikės:

  • 500 g smulkintos kalakutienos „Lapino puota“
  • 2 skiltelių smulkinto česnako
  • Šviežiai maltų pipirų
  • 0,5 stiklinės smulkių avižinių dribsnių
  • 2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 kiaušinio
  • 2 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų
  • Sūdyto varškės sūrio įdarui
  • Kelių šaukštų miltų
  • Lydyto sviesto kepimui
  • 2 stiklinių pomidorų padažo

Sūdytam varškės sūriui reikės:

  • 1 varškės sūrio (taip pat galite naudoti saldaus pieno sūrį)
  • 1 l vandens
  • 1,5 šaukšto druskos
  • Mėgiamų prieskoninių žolelių ar prieskonių

Druską suberkite į  vandenį ir gerai išmaišykite. Sūrį supjaustykite stambiais kubeliais, užpilkite vandeniu su druska ir palaikykite šaldytuve parą laiko. Sūrumą galite reguliuoti pagal skonį – druskos dėkite daugiau arba mažiau. Vandenį nupilkite, sūrio kubelius sumaišykite su prieskoniais. Likusį sūrį galite naudoti salotoms, kepiniams.

Kalakutieną sumaišykite su česnaku, avižiniais dribsniais, sūriu, kiaušiniu, pipirais, svogūnų laiškais. Perkant „Lapino puota“ kalakutieną, druskos dėti nereikia, nes mėsa jau pasūdyta. Suformuokite apvalius kukuliukus. Formuojant kukulius į kiekvieno vidų įspauskite po kubelį sūrio. Kukulius apvoliokite miltuose ir apkepkite keptuvėje su sviestu iš abiejų pusių. Apkeptus kukulius sudėkite atgal į keptuvę, užpilkite padažu ir viena stikline vandens, troškinkite ant silpnos kaitros 30 minučių.

Kalakutienos kukuliai

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply