Špinatinė kiaušinienė su ikrais ir lašiša

Kiaušinienė su ikrais ir lašiša

Reikės:

  • 5 kiaušinių
  • 2 saujų špinatų
  • 0,5 šaukšto sviesto
  • 1 kupino šaukšto grietinės
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Sūdytos lašišos
  • Lašišų ikrų
  • Pipirnių daigų (nebūtinai)

Špinatus nuplikykite verdančiu vandeniu, sudėkite į šalto vandens vonelę su ledukais, kad kuo greičiau atvėstų. Špinatus išimkite iš vandens, nugręžkite ir sutrinkite su kiaušiniais smulkintuvu iki vientisos masės

Į neįkaitintą keptuvę storu dugnu supilkite kiaušinių ir špinatų plakinį, įjunkite silpniausią kaitrą, sudėkite pusę sviesto ir, maišydami mentele, kaitinkite. Plakiniui pradėjus tirštėti, sudėkite likusį sviestą.

Toliau kaitinkite maišydami dar 4-5 minutes. Jokiais būdais neperkaitinkite, jei matote, kad kiaušiniai prie dugno jau kepa, t.y. darosi plutelė, nuimkite keptuvę nuo ugnies. Kai temperatūra sumažės, dėkite vėl ant ugnies.

Baigiant kept, į kiaušinienę sudėkite grietinę, druską, pipirus. Išmaišykite ir dar truputį pakaitinkite.

Patiekite kiaušinienę su sūdytos lašišos griežinėliais, ikrais ir pipirnių daigais.

Špinatinė kiaušinienė su ikrais ir lašiša

Bookmark and Share

Parašykite atsiliepimą