Antiena su grikių ir cukinijų blyneliais

Antienos pjausneliai su cukinijų ir grikių blynais

Reikės:

Blyneliams:

  • 1/2 stiklinės neskrudintų grikių
  • 1 ir 1/2 stiklinės „burokine“ tarka tarkuotos cukinijos
  • 1 svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • 2 šaukštelių lydyto sviesto
  • Po žiupsnį čiobrelių ir smulkintų mėtų lapelių
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukšto kvietinių miltų
  • Anties taukų kepimui (arba lydyto sviesto ar aliejaus)

Padažui:

  • 0,5 stiklinės raudono sauso vyno
  • 2 šaukštų vyšnių arba serbentų uogienės

Grikius išvirkite sūdytame vandenyje. Išvirtus nukoškite, perplaukite šaltu vandeniu.

Cukinijas užpilkite žiupsneliu druskos, išmaišykite, palikite pastovėti 15 minučių. Pastovėjusias cukinijas nuspauskite, kad išbėgtų išsiskyrusios sultys.

Svogūną supjaustykite kubeliais, pakepinkite su sviestu. Baigiant kept sudėkite smulkintą česnaką, pakepkite dar kelias minutes.

Dubenyje sumaišykite grikius, cukinijas, svogūnus, paplaktus kiaušinius, miltus, žoleles. Pagardinkite druska, pipirais. Dėkite tešlą šaukšteliu į keptuvėje įkaitintus riebalus ir iškepkite blynelius.

Antienos pjausnius odele į apačią sudėkite į gerai įkaitintą sausą keptuvę ir kepkite, kol gražiai apskrus. Apvertę kepkite dar kelias minutes. Iškepusius pjausnius suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms, kad pailsėtų.

Į keptuvę, kurioje kepė kepsneliai, supilkite vyną, sudėkite uogienę ir virkite, kol liks trečdalis skysčio ir padažas sutirštės.

Patiekite pjausnius su blyneliais ir padažu.

Antiena su cukinijų ir grikių blynais

Bookmark and Share
  1. ooo sako:

    O kiek blynelių gaunasi?

  1. Šiuo metu tinklaraščio nuorodų nėra.

Parašykite atsiliepimą