Cukinijų lazanija su triušiena

Cukinijų lazanija su triušiena

Reikės:

  • 1/2 kg šviežių triušienos užpakalinių kumpelių „Lapino puota“
  • 1 svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 saliero stiebo
  • Lydyto sviesto kepimui
  • 1/3 stiklinės raudono sauso vyno
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 kupino šaukšto razinų
  • 2 šaukštų smulkintų žalumynų (šalavijų, petražolių, čiobrelių)
  • 1 stiklinės smulkiai tarkuoto parmezano ar kitokio kietojo sūrio
  • 200 g grūdėtos varškės
  • 2 stiklinių naminio pomidorų padažo
  • 1-2 jaunų cukinijų

Nukaulinkite triušio kumpelius (kauliukus galite pasilikti sultiniui). Sumalkite mėsą per vidutinio stambumo sietelį.

Svogūną ir saliero stiebą supjaustykite kubeliais ir kelias minutes pakepinkite su sviestu. Sudėkite smulkintas česnako skilteles, kepkite dar kelias minutes. Sudėkite į svogūnus maltą triušieną, kepkite maišydami kelias minutes. Supilkite vyną, sudėkite razinas, įdėkite 3 šaukštus pomidorų padažo, pagardinkite druska, pipirais, uždenkite ir troškinkite 30 minučių. Jei troškinant pritrūks skysčio, įpilkite šlakelį vandens. Baigus troškintis, sudėkite žoleles.

Cukinijas išilgai supjaustykite 3,5 cm storio juostelėmis. Reikės 12 juostelių. Pabarstykite kiekvieną juostelę druska ir palikite pastovėti pusę valandos. Po pusvalandžio cukinijų juosteles nuplaukite, gerai nusausinkite, aptepkite aliejumi ir trumpai apkepkite įkaitintoje keptuvėje. Atvėsinkite.

Kepimo formos dugną patepkite pomidorų padažu, dėkite keturias vieną šalia kitos cukinijų juosteles, patepkite jas pomidorų padažu, sudėkite pusę triušienos, pusę grūdėtos varškės, trečdalį sūrio, ant viršaus dėkite cukinijų juosteles ir vėl tą patį pakartokite su likusia triušiena, varške ir sūriu. Ant viršaus suklokite likusias cukinijų juosteles, patepkite jas pomidorų padažu. Kepkite lazaniją iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Baigiant kept, užbarstykite likusį sūrį.

Bookmark and Share

Parašykite atsiliepimą