Antiena su kukurūzų burbuolėmis ir mėlynių padažu

Antiena su kukurūzais

Reikės:

  • 350 g antienos „Pikantiškų“ pjausnių „Kitchen me“
  • 1 kukurūzų burbuolės

Padažui:

  • 1 nedidelio svogūno
  • Šlakelio aliejaus kepimui
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 stiklinės mėlynių
  • 1 šaukštelio kreminių garstyčių
  • 1 šaukšto Vorčesterio padažo
  • 1 šaukšto pomidorų pastos
  • 1 ir 1/2 šaukšto rudojo cukraus
  • 1 nedidelės rozmarino šakelės
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Padažui svogūną susmulkinkite ir kepkite su aliejumi, kol suminkštės. Baigiant kept, sudėkite smulkintus česnakus. Supilkite į svogūnus mėlynes, sudėkite garstyčias, pomidorų pastą, Vorčesterio padažą, cukrų, rozmarino šakelę, pagardinkite druska, pipirais. Virkite padažą 10 minučių. Išimkite rozmarino šakelę, padažą sutrinkite smulkintuvu ir perkoškite per smulkų sietelį. Prieš patiekiant dar kartą užvirkite.

Nuimkite nuo burbuolės lapus, padalinkite burbuolę į 4 dalis. Dėkite į verdantį vandenį (burbuolės turi būti apsemtos) ir virkite 3-4 minutes. Prieš patiekiant, aptepkite burbuoles tirpintu lydytu sviestu ir apkepkite keptuvėje arba griliuje.

Antienos pjausnius odele į apačią sudėkite į gerai įkaitintą sausą keptuvę ir kepkite, kol gražiai apskrus. Apvertę kepkite dar kelias minutes. Iškepusius pjausnius suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms, kad pailsėtų. Antienos pjausnius galite kepti griliuje.

Bookmark and Share

Parašykite atsiliepimą