Įdarytos paprikos

Įdarytos paprikos

Reikės:

  • 15 nedidelių paprikų
  • 800 g maltos jautienos
  • 1 didelio mėlynojo svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių
  • 2 šaukštų Vorčesterio padažo
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukštelio džiovinto čiobrelio
  • 0,5 stiklinės vandens
  • 2 stiklinių virtų ryžių

Padažui:

  • 850 ml konservuotų pomidorų be odelės
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukštelio džiovinto baziliko
  • 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • 2 skiltelių česnako

Paprikoms nupjaukite viršūnėles, išimkite sėklalizdžius. Paprikas su nupjautomis viršūnėlėmis dėkite į verdantį vandenį ir pavirkite kelias minutes, ištraukite iš vandens, sudėkite į kepimo formą.

Jautieną sumaišykite su smulkiai pjaustytu svogūnu, smulkintomis česnako skiltelėmis, petražolėmis, Vorčesterio padažu, druska, pipirais, čiobreliais, vandeniu ir virtais ryžiais.

Prikimškite paprikas jautienos mase, sudėkite ant viršaus viršūnėles.

Padažui sutrinkite smulkintuvu visus išvardintus produktus. Supilkite padažą į formą su paprikomis.

Kepkite uždengę folija iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 40 min., atidenkite ir kepkite dar 20-30 minučių arba, kol gražiai apskrus.

Jautiena įdarytos paprikos

Bookmark and Share

Parašykite atsiliepimą