Trinta pastarnokų sriuba su džiovintais grybais

DSC_0506

Reikės:

  • 0,5 kg pastarnokų
  • 2 svogūnų
  • saujos džiovintų grybų
  • 1,5 l daržovių sultinio
  • saujos lazdyno riešutų
  • 1 šaukšto lydyto sviesto kepimui
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukštelio džiovintų čiobrelių

Užpilkite grybus verdančiu vandeniu ir palikite keletai valandų, kad išmirktų. Išmirkusius grybus išimkite, pasmulkinkite. Vandens, kuriame mirko grybai neišpilkite.

Supjaustykite svogūnus plunksnelėmis ir kepinkite su sviestu, kol suminkštės, sudėkite pasmulkintus grybus, kepkite dar kelias minutes. Dalį grybų ir svogūnų mišinio išimkite iš puodo ir atidėkite – bus sriubos puošimui.

Pastarnokus supjaustykite mažais kubeliais (greičiau sukeps), sudėkite į svogūnų ir grybų mišinį ir kepkite retkarčiais pamaišydami, kol pastarnokai suminkštės. Supilkite į pastarnokus vandenį, kuriame mirko grybai, sultinį, čiobrelius ir virkite 15 minučių. Pagardinkite sriubą pipirais, čiobreliais, druska ir sutrinkite smulkintuvu.

Lazdyno riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje.

Patiekite sriubą su kepintais svogūnais ir grybais, lazdyno riešutais.

Šaltinis:  Sezoninė virtuvė

Bookmark and Share

Parašykite atsiliepimą