Daržovės/ Kruopos, grūdai/ Mėsa

Ėrienos troškinys su perlinėmis kruopomis ir daržovėmis

Ėrienos troškinys su perlinėmis kruopomis ir daržovėmis - bulviukose.lt

Troškiniui reikės:

  • 500 g ėrienos skirtos troškinimui
  • 2 svogūnų
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 nedidelių morkų
  • 1 raudonos paprikos
  • Sviesto kepimui (naudoju lydytą – ghee)
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Džiovintų čiobrelių ir rozmarinų po žiupsnelį
  • 1 stiklinės perlinių kruopų
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių

Gaminimo eiga:

Ėrieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite sausoje įkaitintoje keptuvėje.

Daržoves supjaustykite ir atskirai trumpai pakepinkite su sviestu.

Mėsą, daržoves ir perplautas kruopas sudėkite į troškinimui skirtą indą, paskaninkite druska, pipirais, čiobreliais, rozmarinais. Įpilkite vandens tiek, kad mėsa, daržovės ir kruopos būtų apsemtos. Uždenkite dangčiu arba folija ir troškinkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 1,5 – 2 valandas. Jei troškinant pritrūks vandens, įpilkite.

Prieš patiekiant, ėrienos troškinį apibarstykite petražolėmis.

Šaltinis: R. Ničajienė „Sezoninė virtuvė“

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply