Aukso fondas/ Padažai/ Laukiniai augalai

Majonezinis padažas su dilgėlėmis

Majonezinis dilgėlių padažas

Šis padažas yra nerealus! Ir taip tinka prie visko, kad valgėme net su varškėčiais apsilaižydami 🙂 Dar išbandėme su virtais kiaulienos liežuviais ir virta jautienos kulnine. Beje į padažus dedu confit česnakus (virtus riebaluose žemoje temperatūroje), nes man taip skaniau ir patinka, kad jų skonis ne toks aitrus kaip šviežių. Pasigaminti labai paprasta, o pasigaminę turėsite ilgam įvairiems patiekalams. Štai čia gaminimo nuoroda 🙂

Šiek tiek dar apie žuvų padažą, kuris yra pagrindinis cinkelis majoneze. Žuvų padažas (fish sauce) yra paplitęs Azijoje ir kai kuriose kitose pasaulio virtuvėse, pavyzdžiui pas mane 🙂 Jis labai sūrus, tad galima naudoti vietoj druskos. Ypatingas tuom, kad patiekalams suteikia umami skonį. Gaminamas fermentuojant žuvies bei kitus jūros produktus. Žuvų padažą galite rasti bet kuriame prekybos centre, kuriame yra azijietiškų produktų skyrelis 🙂 Jei bijote, kad labai jausis žuvų skonis, tai žinokit jis praktiškai nesijaučia. Azijoje jį deda į visus patiekalus ir su jautiena, ir su kiauliena, ir su paukštiena.

Reikės:

  • 5 kupinų šaukštų majonezo
  • Geros saujos jaunų dilgėlių ūglių ar lapų
  • 0,5 rauginto agurko
  • 4 skiltelių confit česnako (galite keisti paprastu, bet tuomet dėkite 1-2 skilteles)
  • Šviežiai maltų pipirų
  • Šlakelio žuvų padažo (Fish sauce)

Gaminimo eiga:

Dilgėles nuplaukite. Jei jos ne tokios jaunos, o stiebeliai jau sukietėję, nuskabykite lapelius. Dilgėles nuplikykite karštu vandeniu, atvėsinkite ir gerai išgręžkite.

Į smulkintuvą sudėkite dilgėles, česnakus, pasmulkintą raugintą agurką, majonezą, pagardinkite pipirais, žuvų padažu ir sutrinkite iki vientisos masės. Galite trinti iki šilkinės tekstūros, galite palikti rupesnį. Abiem atvejais bus labai gerai 🙂
Virtas kiaulienos liežuvis su dilgėlių majonezu
Majonezinis padažas su dilgėlėmis
Dilgėlių majonezas su varškėčiais

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply