Moliūgų receptai – tai ne tik rudens sezono klasika, bet ir puikus būdas praturtinti savo mitybą vertingomis maistinėmis medžiagomis. Moliūgai yra vitaminų A, C ir E, kalio, magnio ir skaidulų šaltinis. Jie taip pat yra mažai kaloringi ir pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, todėl gali padėti stiprinti imunitetą, pagerinti virškinimą ir apsaugoti nuo įvairių ligų.
Moliūgai yra universalus ingredientas, kurį galima naudoti įvairiuose receptuose. Juos galima kepti, troškinti, virti, kepti orkaitėje, marinuoti ir netgi naudoti kaip makaronų ar ryžių pakaitalą. Moliūgai puikiai dera su mėsa, žuvimi, daržovėmis, sūriu ir įvairiais prieskoniais. Su jais gali būti gaminami įvairūs pyragai, desertai, kepama duona.
Nesvarbu, ar ieškote lengvo užkandžio, sveiko pietų ar vakarienės patiekalo, moliūgų receptai tikrai pateisins jūsų lūkesčius. Išbandykite įvairius receptus ir atraskite savo mėgstamiausius!
Šiame įraše yra sudėti geriausi moliūgų receptai. Sėkmės virtuvėje!
Japoniška Tangzhong moliūginė duona
Minkštutė, pūkinė, drėgna. Tangzhong yra japoniškas duonos kepimo būdas, kuomet naudojama iki 65C plikyta vandens ir miltų pasta. Ši pasta suteikia duonai minkštumo, duona ilgiau išsilaiko šviežia. Receptą rasite čia.
Moliūgų sriuba su fetos sūriu
Vienos skardos ir sultinio sriuba. Labai paprastai pagaminama, aromatinga, su fetos cinkeliu. Receptą rasite čia.
Jaučio uodegų troškinys su pikantiškais moliūgų blyneliais
Sotus ir žiemiškas patiekalas. Receptą rasite čia.
Moliūgų džemas su šalavijais
Saldiems ir mėsos patiekalams gardinti. Receptą rasite čia.
Anties krūtinėlė su kalėdiniu moliūgų padažu ir kepta petražolės šaknimi
Šventinis patiekalas su sezoninėmis daržovėmis ir aguonomis gardintu moliūginiu padažu. Receptą rasite čia.
Moliūgų džemas su šonine
Pikantiškas pagardas puikiai tinkantis su sūriais, taip pat tepti ant baltos duonos. Receptą rasite čia.
Varškės apkepas su moliūgais
Gražios spalvos, drėgnas, saldus apkepas. Puikus receptas moliūgų sezonu. Skanus su grietine, uogiene. Receptą rasite čia.
Kepti moliūgų žiedai
Įdaryti žiedai grūdėta varške, sūriu ir žolelėmis. Puikus vasariškas užkandis..Receptą rasite čia.
Keptos krevetės su sviestinio moliūgo piure
Pagardinta čili, imbieru ir česnaku. Receptą rasite čia.
Moliūgų džemas su romu
Aromatingas ir gaivus pagardas, puikiai derantis su balta duona, bandelėmis ar sūriais. Šio džemo paslaptis slypi ne tik aromatingame moliūge ar kvapniose citrinose, bet ir subtilaus romo akcente, suteikiančio unikalų skonį. Receptą rasite čia.
Kvapusis moliūgas įdarytas miško grybais
Rudeniškas ir labai skanus patiekalas. Receptą rasite čia.
Keptų moliūgų sriuba su džiovintais grybais
Tiršta, aromatinga šaltojo sezono sriuba. Receptą rasite čia.
Šokoladinis pyragas su moliūgu ir karijų riešutais
Minkštas, drėgnas, sodraus skonio ir žaismingai atrodantis pyragas. Receptą rasite čia.
Karamelinis moliūgų džemas
Fanstastiškas pagardas. Ypač skanu su sūriais, keptais obuoliais, plakta grietinėle. Receptą rasite čia.
Moliūginiai blyneliai su grikiais
Skaniausia su klevų sulos sirupu. Skanu ir su grietine. Kas mėgsta grikius, patiks Galite kepti nesaldžius, tik vietoj cinamono dėkite tarkuoto muskato riešuto ar maltų kalendros grūdelių arba dar ką mėgstate ir kas jums atrodo tinka. Receptą rasite čia.
Moliūgų lazanija
Labai skanus, sūriškas, vegetariškas ir švelnus patiekalas. Receptą rasite čia.
Moliūgų ir sūrio pyragas
Labai labai gražus ir skanus pyragas – tikras ruduo Kepu jį per kiekvieną moliūgų sezoną. Valgom su česnakiniu natūralaus jogurto padažu (didesnį jogurto indelį sumaišiau su česnako skiltele, žiupsneliu krapų ir druska). Jogurto rūgštelė ir česnakas labai gerai kontrastuoja ir papildo salstelėjusį moliūgo skonį. Receptą rasite čia.
Duona su moliūgu ir sūriu
Kvapni dėl sudėtyje esančių žolelių, labai gražios ir drėgna spalvos dėl moliūgo, pikantiška dėl kietojo sūrio. Receptą rasite čia.
Komentarų nėra