Grikių ir baklažanų užkepėlė su išsilydžiusiu Camembert sūriu – labai skanus vegetariškas užkandis.
Grikių ir baklažanų užkepėlė:
- 6 šaukštų virtų grikių
- 1 nedidelio svogūno
- 2 skiltelių česnako
- Žiupsnelio prieskoninių žolelių (šalavijo, petražolių, čiobrelio)
- Aliejaus
- Gabaliuko sviesto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 0,5 baklažano
- 1 Camemberto sūriuko
Gaminimo eiga:
Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su aliejumi, baigiant kept sudėkite griežinėliais supjaustytą česnaką ir pakepkite dar kelias minutes. Sudėkite grikius, sviestą, žoleles ir maišydami kepkite apie 2 minutes. Jei reikia įdėkite druskos.
Baklažaną supjaustykite griežinėliais, aptepkite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir iškepkite orkaitėje.
Grikius sudėkite į indelius, ant viršaus susluoksniuokite baklažano ir sūrio gabaliukais. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje, kol sūris išsilydys.
Jums taip pat gali būti įdomus baklažanų užkandis su harissa.
Komentarų nėra