Keptas ūsorius su grietinėlės padažu gardintu kaparėliais ir petražolėmis.
Ūsorius – karpinių šeimos žuvis. Mėsa skani, panaši į karpio. Skutasi labai sunkiai. Jei kada teks susidurti su ūsoriumi, patariu nevargti ir odą iš karto lupti.
Keptas ūsorius su grietinėlės padažu:
- 1 ūsoriaus filė (nedidelio) (tinka ir karpis)
- Druskos
Marinatui:
- 1 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 2 lauro lapų
- Šviežiai maltų pipirų
- Žiupsnelio džiovintų čiobrelių lapelių
- Šlakelio Vorčesterio padažo
Padažui:
- 120 ml grietinėlės
- 1 šaukšto kaparėlių
- Rudojo cukraus žiupsnelis
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Marinatui skirtus produktus susmulkinkite. Aš tai padariau su smulkintuvu. Įtrinkite žuvies filė ir palikite marinuotis keletui valandų. Kepiau orkaitėje, supjausčius gabaliukais. Druską barsčiau prieš kepimą. Po kepimo apšlaksčiau citrinos sultimis.
Padažui kaparėlius patrinkite šakute. Sudėkite viską į puodą ir užvirkite.
Valgėme su orkaitėje keptomis bulvėmis. Prieš kepant, supjaustytas bulves sudėkite į dubenį, užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, prieskoninės druskos ir gerai permaišykite.
Jums taip pat gali būti įdomus kepto salačio su laukinių žolių garnyrais receptas.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
2 Comments
Odeta
2013-10-24 at 17:27Sočiai labai atrodo tavo receptas:) nesu ragavusi tokios žuvytės, bet labai norėčiau paragauti:)
Laura
2013-10-24 at 17:42Odeta, ūsorius karpinių šeimos žuvis…ir primena karpį 🙂