Troškinta stirniena su karamelizuotais svogūnais ir morkomis – puikus patiekalas mėgstantiems žvėrieną.
Troškinta stirniena:
- 800 g stirnienos
- 0,5 l jautienos sultinio
- 4 česnako skiltelių
- Saujelės džiovintų grybų
- 6 džiovintų kadagio uogų
- 10 džiovintų šermukšnio uogų
- Žiupsnio džiovinto čiobrelio
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Svogūnams:
- 5 svogūnų
- Druskos
- Šlako alaus acto
- 0,5 šaukšto medaus
Morkoms:
- 3 morkų
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Maltų lauro lapų
Gaminimo eiga:
Stirnieną supjaustykite kubeliais ir apkepkite. Česnako skilteles pasmulkinkite ir taip pat trumpai apkepkite. Keptuvės, kurioje kepė mėsa, nepulkite plauti. Įpilkite į ją šiek tiek vandens ir užvirkite. Visą tą kepimo sulčių sultinį supilkite į puodą, kuriame troškinsite mėsą. Į puodą sudėkite apkeptą stirtieną, česnakus, grybus, kadagio ir šermukšnio uogas, čiobrelį, įberkite druskos, pipirų, supilkite sultinį ir uždengę troškinkite ant lėtos ugnies 2-3 valandas arba, kol stirniena taps minkšta.
Svogūnus supjaustykite skiltelėmis ir kepkite ant lėtos ugnies, kol taps minkšti. Įpilkite alaus acto, sudėkite medų, pagardinkite druska. Maišydami kepkite kelias minutes.
Morkas supjaustykite išilgai juostelėmis. Įtrinkite jas aliejumi, druska, pipirais ir lauro lapais. Iškepkite orkaitėje.
Patiekite troškintą stirnieną su karamelizuotais svogūnais ir morkomis.
Jums taip pat gali patikti šernienos troškinys su šafranu.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra