Jautienos karpačio su raugintais burokėliais ir skrudintomis kanapių sėklomis. Itališkas patiekalas su lietuvišku dvelksmu.
Reikės:
- 200 g jautienos nugarinės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 nedidelio rauginto burokėlio
- Gabaliuko parmezano sūrio (arba Džiugo)
- 1 šaukštelio skrudintų maltų kanapių sėklų
- Šviežių čiobrelių lapelių
Padažui:
- 1 šaukšto majonezo
- 3 šaukštų kanapių aliejaus
- 1 šaukštelio tarkuotų krienų (dėkite pagal skonį, nes gali būti skirtingo stiprumo)
- Žiupsnelio rudojo cukraus
Gaminimo eiga:
Padažui visus skirtus produktus sumaišykite.
Paskrudinti kanapių sėklas labai lengva. Sudėkite kanapių sėklas į įkaitintą keptuvę ir, nuolat maišydami, kepinkite iki jos pradės sproginėti ir pasklis malonus kvapas. Sėklas išpilkite į lėkštelę ir palikite atvėsti. Sugrūskite sėklas grūstuve arba sumalkite kavamale.
Jautieną supjaustykite plonais griežinėliais. Kad lengviau pjaustytųsi, jautieną galite šiek tiek pašaldyti šaldiklyje. Išdėliokite jautienos griežinėlius per visą lėkštę, pabarstykite juos druska, pipirais, maltomis kanapių sėklomis. Ant viršaus sudėkite plonais šiaudeliais tarkuotus arba pjaustytus burokėlius. Apliekite viską padažu, sudėkite sūrį, pabarstykite čiobrelių lapelių.
Jautienos karpačio su raugintais burokėliais ir skrudintomis kanapių sėklomis ypač tinka svečiams iš užjūrių nustebinti.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti Jautienos karpačio – carpaccio su trumų blvytėmis
Komentarų nėra